Bedrijfsbezoek #4: Akker-, bloemen- en patrijzenranden

Het netwerk Goed Boeren nodigt u van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken. Het is het vierde bedrijfsbezoek van een reeks van vijf over natuurinclusieve landbouw. Deze keer met twee gastsprekers!

Uitnodiging donderdagmiddag 19 september a.s.

Akkerranden en bloemenranden vergroten de biodiversiteit op het agrarisch bedrijf. Wanneer planten en dieren nuttig kunnen zijn voor de teelt van landbouwgewassen, dan wordt dit ook wel Functionele AgroBiodiversiteit (FAB) genoemd. FAB-randen dragen bijvoorbeeld bij aan bestuiving en natuurlijke plaagbeheersing.

Janine Keller-den Dunnen en Paul den Dunnen zijn de 7e generatie in het gemengd agrarisch akkerbouwbedrijf BIO In de Polder, en zijn onlangs omgeschakeld naar biologisch. Zij zullen ons meenemen langs hun twintig jaar oude akkerrand, hun jaarlijks ingezaaide bloemenrand en hun patrijzenrand.

Daarbij zal de werking, de aanleg en het beheer van akker- en bloemenranden uitgebreid worden toegelicht door expert Boki Luske van het Louis Bolk Instituut. Over de patrijzenrand en de regelingen waar u gebruik van kunt maken als u met FAB-randen aan de slag wilt gaan, hoort u meer van Carlo Braat van Brabants Landschap.

Wanneer?

Donderdagmiddag 19 september, 13:00 uur – 15:30 uur, met aansluitend ruimte om na te praten met een kopje koffie. Inloop vanaf 12:45 uur.

Waar?

BIO In de Polder: Groenendijk 35, 4926 RE Lage Zwaluwe

Voor wie?

Collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw. Evenals docenten van agrarische opleidingen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@goedboeren.nl, graag onder vermelding van uw naam en soort bedrijf. Deelname is gratis.

Meer informatie

Neem laarzen of wandelschoenen mee (geen bedrijfskleding). Vervoer is op eigen gelegenheid. Meer inhoudelijke informatie over FAB-randen:
FAB en akkerranden voor natuurlijke plaagbeheersing. Wageningen UR.
Aanleg en onderhoud van akkerranden: Onkruid de baas blijven. Louis Bolk Instituut.

Post a comment