18 april 2023: Bedrijfsbezoek ruime weidegang in natuurinclusieve bedrijfsvoering

Bedrijfsbezoek | Ruime weidegang in natuurinclusieve bedrijfsvoering

Het netwerk Goed Boeren nodigt je van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken, dit keer met als thema ‘Ruime weidegang in natuurinclusieve bedrijfsvoering’. Meld je nu aan!

18 april 2023 | 13:00 tot 15:30 uur | gratis deelname | max. 25 deelnemers

AANMELDEN BEDRIJFSBEZOEK

Het is tijd voor het eerste bedrijfsbezoek van 2023 georganiseerd door Netwerk Goed Boeren. Ditmaal gaan we langs bij familie Verhulst van biologisch melkveebedrijf De Hillekens Hoeve.

De familie Verhulst boert sinds 2017 biologisch in Etten-Leur en heeft meerdere natuurinclusieve en natuurvriendelijke maatregelen getroffen op het bedrijf. Zo wordt er aan agroforestry gedaan en is er in 2007 op het bedrijf al ca. 1.5 ha natuur aangeplant. Ze verzuivelen bovendien de A2A2-melk die op de Hillekens Hoeve geproduceerd wordt.

Daarnaast is De Hillekens Hoeve een natuurinclusief inspiratiebedrijf voor de provincie Noord-Brabant. Volgens boer Jack Verhulst is hun ruime weidegang en graslandmanagement een belangrijke reden hiervoor. Hun ca. 95 melkkoeien, voornamelijk Fleckvieh, worden jaarlijks 4000 uur beweid op kruidenrijk ingezaaide percelen. Deze erg ruime weidegang zorgt voor de familie Verhulst voor lage voerkosten en minimaliseert de mechanisatie in de zomerperiode. Daarnaast zorgt een ruime weidegang voor ammoniakreductie op het bedrijf.

Jack gaat ons meenemen in hoe ze deze weidegang inpassen op de Hillekens Hoeve, waarom het past bij hun natuurinclusieve bedrijfsvoering en welke voordelen het voor hun biedt.

Zelf geïnteresseerd in (ruimere) weidegang en benieuwd hoe dit in praktijk te brengen? Of misschien op zoek naar een manier op te besparen op arbeids- of voerkosten? Meld je dan nu aan voor dit bedrijfsbezoek.

 

 

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 18 april
  • Tijd: 13:00-15:30 uur (inloop vanaf 12:30 uur). We beginnen op het erf met een presentatie, waarna we natuurlijk de wei in gaan.
  • Adres: Vlaanderbos 6, 4874 LS Etten-Leur

Deelname is gratis, het maximumaantal deelnemers is 25.

Voor wie?
Collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw en duurzame teeltmethodes. Evenals docenten of studenten van agrarische opleidingen.

Meer informatie
Doe goede schoenen of laarzen aan (geen bedrijfskleding). Vervoer is op eigen gelegenheid.

 

Aanmelden

Wil je lid worden van het netwerk? Of wil je meer weten over het bedrijfsbezoek?