Overzicht externe activiteiten

Overzicht externe activiteiten

Het Netwerk Goed Boeren biedt een platform voor kennis en inspiratie op het gebied van natuurinclusieve landbouw en bijbehorende verdienmodellen. Hieronder staan activiteiten over natuurinclusieve landbouw die door andere organisaties zijn georganiseerd. Meld je nu aan voor een van de vele activiteiten.

Farmwalk de Stoerderij (Organisator: extern)

Datum: 27 mei 2022 en 24 juni 2022

Arjan Swinkels, eigenaar van ‘de Stoerderij’ in Son en Breugel is in 2010 gestart met waterbuffels. Zijn bijeenkomsten bestaan uit een theoretisch deel en een farmwalk. Naast Arjan zijn experts Bas Kemperman (Eco & Wildlife specialist) en Ronald Rongen (veearts, waterbuffel-deskundige en eigenaar Stockmanship.eu) sprekers. Hoofdthema’s zijn de inpassing van een natuurinclusieve bedrijfsvoering en het ontwikkelen van landschapselementen. Tevens komen aan bod: waterbuffels houden als alternatief voor koeien en het vermarkten van eigen producten (verdienmodel). De ‘farmwalk’ gaat langs de diverse (natuur)weilanden met de waterbuffels en landschapselementen.

De eerste 2 inspiratiebijeenkomsten op de Stoerderij vinden plaats op 27 mei en 24 juni 2022.

AANMELDEN

Demodag teelt van biologische mais (Organisator: extern)

Datum: 4 juni 2022

Biologische boerderij De Hofstad organiseert een demomiddag ‘Teelt van biologische mais’. Meer en meer wordt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zoals glyfosaat ter discussie gesteld. De ervaring van Paul Schots van De Hofstad leert dat er met mechanische onkruidbestrijding minstens zulke goede resultaten behaald kunnen worden. Ter illustratie, in 2021 hebben zij mais geoogst met een VEM van 1024 en een zetmeelgehalte van 431.

Nieuwsgierig? Kom dan naar deze demodag waar zij samen met teeltspecialist Pim Clotscher uitleggen hoe ze dit bereikt hebben. Pim is teeltspecialist bij Neutkens en heeft daarnaast zijn eigen bedrijf ‘Mechanisch Schoon’.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@dehofstad.com.

AANMELDEN

Aanmelden activiteit

Organiseer of ken jij een activiteit in Brabant, gericht op natuurinclusieve landbouw? Deel deze met ons via info@goedboeren.nl!

Wil je lid worden van het netwerk? Of wil je meer weten over het bedrijfsbezoek?