Bedrijfsbezoek: Kruidenrijk grasland en droogte

Nieuws | Thema: Bedrijfsbezoek

29 augustus 2022

Bedrijfsbezoek | Kruidenrijk grasland en droogte

Het netwerk Goed Boeren nodigt je van harte uit om weer bij een collega op het erf te kijken, dit keer met als thema ‘Kruidenrijk grasland en droogte’. Meld je nu aan!

07 juni 2022 | 13:00 tot 15:30 uur | gratis deelname | max. 20 deelnemers

Na een aantal droge zomers begint droogte een terugkerende uitdaging te worden. Kruidenrijk grasland is niet alleen gezonder voor de koe en goed voor de biodiversiteit, maar kan ook beter tegen droogte en levert tijdens droogte meer droge stof (ds) op dan Engels raaigras. Over dit thema organiseren we daarom een bedrijfsbezoek bij Kees Pijs van de Heidehoeve in Etten-Leur.

Kees heeft door middel van de actie 1001 hectare (www.1001ha.nl) de eerste weilanden ingezaaid met een kruidenrijk mengsel en wil daar graag mee verder. Kees vertelt ons over zijn ervaringen met het gebruik van kruidenrijk grasland. Waarom is hij ermee begonnen? Wat komt erbij kijken? En wat kost het en wat levert het op? Ook is Tuur Vandeweyer aanwezig, die zijn verhaal zal aanvullen met zijn kennis en ervaring als Puregraze-coach.

Lees ook het artikel met Kees in BN De Stem over zijn ervaring met kruidenrijk grasland.

LEES ARTIKEL

Praktische informatie

Wanneer?
Dinsdag 7 juni van 13:00-15:30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 12:30 uur.

Waar?
IJsboerderij de Heidehoeve
Hoge Bremberg 33, 4873 LD Etten-Leur (Google Maps).

Voor wie?
Collega-boeren en bedrijfsopvolgers met interesse in natuurinclusieve landbouw en duurzame teeltmethodes. Evenals docenten van agrarische opleidingen.

Meer informatie
Doe goede schoenen of laarzen aan (geen bedrijfskleding). Vervoer is op eigen gelegenheid.

 

Tags:

Blijf op de hoogte van het
Netwerk Goed Boeren!