Zeven aanbevelingen voor het stimuleren en ondersteunen van natuurinclusieve landbouw

Nieuws | Thema: Natuurinclusieve landbouw

18 april 2023

Zeven aanbevelingen voor het stimuleren en ondersteunen van natuurinclusieve landbouw

Foto: door de lens van Hannie. Koeien van kaasboerderij ’t Bosch, Made

Na de provinciale statenverkiezingen vorige maand is de formatie in volle gang. Verkenner Sacha Ausems adviseerde de BBB, VVD, PvdA, GroenLinks en Lokaal Brabant in gesprek te gaan over het vormen van een coalitie in Noord-Brabant. Het netwerk Goed Boeren denkt graag met de politieke partijen mee hoe zij natuurinclusieve landbouw kunnen stimuleren en ondersteunen.

Samen met Caring Farmers heeft netwerk Goed Boeren een brief gestuurd naar formateur Pieter Verhoeve, die de onderhandelingen begeleidt. Steun voor natuurinclusieve landbouw is namelijk hard nodig.

Natuurinclusieve en biologische landbouw dragen integraal bij aan de provinciale doelen op het gebied van waterkwaliteit, bodem, biodiversiteit, klimaat, landschap en dierenwelzijn. Tegelijkertijd is het met de hoge grondprijzen en kosten van natuurvriendelijk produceren, nog steeds een uitdaging om hiermee een goede boterham te verdienen. Daarnaast verkeren ook deze bedrijven door de stikstofproblematiek in grote onzekerheid.

Caring Farmers en netwerk Goed boeren doen daarom zeven concrete aanbevelingen hoe deze bedrijven geholpen en gesteund kunnen worden. Ze denken ook graag mee over de concrete uitwerking hiervan.

Lees de hele brief

Tags:

Blijf op de hoogte van het
Netwerk Goed Boeren!